De Sony SW3 smartwatch is een smartwatch voorzien van Android Wear en heeft onder andere een Near Field Communication (NFC) chip. De FreeStyle Libre sensor wordt uitgelezen doormiddel van NFC en een stel knappe koppen heeft de software van de smartwatch aangepast zodat deze kan fungeren als een bluetooth transmitter. Voordeel is dat de smartwatch zelf geluid- en trillingssignalen afgeeft, ook wanneer er geen gekoppelde telefoon in de buurt is. Nog een voordeel is dat, wanneer je een oude Sony SW3 hebt liggen, je geen bluetooth transmitter aan hoeft te schaffen.
Er zijn natuurlijk ook nadelen. Zo is om te beginnen de accuduur wat je doorgaans van een smartwatch verwacht, namelijk 1 dag. Dat maakt dat je elke dag je smartwatch op moet laden en dus geen beschikking hebt over de eventuele alarmen. Daarnaast is een Sony SW3 niet meer nieuw te verkrijgen en is er dus niet heel gemakkelijk aan te komen als je er geen hebt. 
Tot slot moet je wel beschikken over technische skills, dit houdt in dat je de software moet kunnen laden op de smartwatch en goed moet weten wat je aan het doen bent omdat het risico bestaat dat de Sony SW3 stuk gaat.
Heeft dit stukje je niet ontmoedigd om je er toch een verder in te verdiepen klik dan op de volgende link naar Github.