De t:slim X2 van Tandem Diabetescare is de allereerste ACE pomp op de markt. ACE staat voor Alternate Controller Enabled wat inhoudt dat de pomp kan “praten” met andere apparaten zoals sensoren. Gelukkig beseffen steeds meer mensen, zorgprofessionals en bedrijven dat de techniek ons gaat helpen om diabetes beter te managen en de kwaliteit van leven te verbeteren.
De t:slim X2 maakt het mogelijk om een Dexcom G6 CGM te integreren en doormiddel van een algoritme wordt geprobeerd lage glucoses te voorkomen door de basaalstand te verlagen of op te schorten. Tandem noemt dit algoritme Basal IQ. In Amerika is een nieuwe versie van het algoritme uitgerold wat ze Control IQ noemen. Dit algoritme probeert de gebruiker binnen een bepaalde streefwaarde te houden. Het voordeel van deze pomp is tevens dat je de pomp kunt updaten en je dus 4 jaar maximaal gebruik kan maken van de pomp en dat je gegarandeerd over de nieuwste software beschikt. Control IQ wordt na de zomer, met een slag om de arm, uitgerold.
In een later stadium (eind 2020?) is het ook mogelijk om je smartphone te verbinden aan de pomp zodat de smartphone kan dienen als afstandsbediening. 

Specificaties

PompsoortBedrade insulinepomp
Basaalprofielen6 profielen
Tijdelijk basaal0% – 250%
Soort insulineNovorapid, Humalog, Fiasp.
GEEN Apridra ivm kristallisering
Bolusprofielen4 profielen
Min – max bolus0,05 IE – 25 IE
Maximale capaciteit in ampul300 eenheden
Soorten ampullenZelf te vullen cartridges
AfstandsbedieningJa, in later stadium smartphone
BoluscalculatorJa, in de pomp
WaterdichtheidJa, IPX7
BatterijOplaadbare Li-poly accu
Max 7 dagen met volle accu
CommunicatieBluetooth
AlarmenJa, akoestisch en trillen
SchermKleuren touchscreen 2,4 inch
Koppeling met CGM/FGMJa, directe koppeling met Dexcom G5 Mobile en Dexcom G6
Geschikt voor hybride loopsystemenNee
Software optiesBasal IQ, Control IQ
4 jaar gegarandeerde software updates